marți, 27 septembrie 2011

500 de tineri liberali sunt pregătiți pentru a fi promotorii instituțiilor europene în România











COMUNICAT DE PRESĂ, București, 26 septembrie 2011

500 de tineri liberali sunt pregătiți pentru a fi promotorii instituțiilor europene în România

Tineretul Național Liberal și Cluburile Studențești Liberale, alături de partenerii: Institutul de Studii Liberale, Fundatia Friedrich Naumann si European Liberal Forum, au lansat la acest sfârșit de săptămână Programul Național de Promovare a Instituțiilor Europene –”Instituțiile Uniunii Europene. Roluri și Responsabilități”.

Programul răspunde necesității de cunoaștere a instituțiilor și mecanismelor de funcționare a Uniunii Europene, având în vedere amplificarea continuă a relațiilor dintre România și celelalte state membre. Scopul acestui Program este pregătirea unui număr de aprox. 500 de tineri cu privire la aspectele fundamentale pe care le implică faptul că România este membră a Uniunii Europene. Coordonatorul Programului este senatorul Cristian David, Directorul Institutului de Studii Liberale.

Programul Național de Promovare a Instituțiilor Europene include 21 de seminarii cu tema”Instituțiile Uniunii Europene: Roluri și Responsabilități. Pentru facilitarea participării, evenimentele sunt organizate în orașe din toate regiunile țării, câte unul pentru fiecare 2 județe. Primele seminarii au avut loc între 22 și 24 septembrie, la Ploiesti, Alexandria și Călărași, urmând ca celelalte să aibă loc până la sfârșitul lunii octombrie.

În urma acestui Program, cei peste 500 de participanți vor fi în măsură ca, la rândul lor, să transmită și altor tineri informații esențiale legate de instituțiile europene.

La sfârșitul acestei serii de evenimente, vor avea loc dezbateri politice privind viitorul României în UE, dezbateri la care vor lua parte invitații din țară și străinătate.


TINERETUL NAȚIONAL LIBERAL și CLUBUL STUDENȚILOR LIBERALI


Persoană de contact:
Claudia Benchescu, membru din partea TNL în Biroului European LYMEC,
e-mail: claudia.benchescu@gmail.com, tel: 0724.516.257


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu